Závěrečný závod Fomeicupu se uskutečnil 27. 8. na střelnici Hvězda u Kroměříže a šlo opravdu o hodně, protože celkové vítězství v seriálu bylo otevřené do poslední rány a naše Klára Ticháčková bojovala o stupně nejvyšší.

Méně tréninku přes prázdniny a nervy udělaly své, ale nejen u našeho „želízka v ohni“ a tak jsme se dočkali v závěrečném kole zajímavých překvapení.

V kategorii děvčat se na úžasném 2. místě umístila Karolína Valská, která o jediný bod odsunula na 3. místo Kláru Ticháčkovou. Hned za ní, tedy čtvrtá, skončila Anežka Chaloupková, opět pouze o bod před Martinou Ticháčkovou. Na to, že Karolína a Anežka se věnují střelbě teprve první rok, je to skvělý výsledek a velký příslib do dalších let.

Další naše reprezentantky se také neztratily, Tereza Krajčovičová obsadila 6. a Tereza Reiserová 7. příčku v osobních rekordech.

V celkovém hodnocení Fomeicupu, do kterého se počítají tři nejlepší výsledky ze čtyř závodů, získala bronz Klára Ticháčková. Na stříbro chyběly tři body a na zlato deset. Tyto drobné bodové rozdíly svědčí o vysoké úrovni závodu Fomeicup. Prestiž tohoto závodu je znát i na cenách pro účastníky. Klára si za celkové umístění odvezla fotopast a Anežka, která tento den slavila zrovna narozeniny, si odvezla top dárek v podobě nočního vidění z losované tomboly.

Všem děvčatům děkuji za super výsledky, za to, že ve svém volnu reprezentují naši školu a přeji jim hodně nadšení do tréninku a dalších závodů. Speciálně přeji Klárce Ticháčkové mnoho úspěchů již příští týden na ME v Polsku, kde bude naši republiku reprezentovat ve střelbě z pistole.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru