V září vyrazila 4. C s profesory Voborským a Moravcem na pětidenní exkurzi do Slezska a na Moravu dvěma školními automobily. Během této pětidenní exkurze se zvládlo mnoho návštěv. První den proběhla exkurze ve firmě Novotný, která se soustředí na výrobu lesní techniky.

Po skončení prohlídky následovala cesta do Ostravy, kde se ubytovali ve velice hezky zařízeném hostelu. Druhý den navštívili firmu Rexroth Bosh Group, firma zaměřená na hydrauliku a problematiku v tomto oboru. Poté následovala cesta do Landparku, kde sídlí důlní muzeum. Třetí den následovalo předání pokojů a třída pokračovala na Moravu, cestou se zastavila na prohlídku pily Mayr Melnhof Holz sídlící v Paskově, byli provedeni cestou zpracování dřeva, firma začala s výrobou v roce 2003, a je největší pilou v Evropě. Následovala zastávka ve firmě Forestmari, která se zabývá distribucí náhradních dílu pro lesnické stroje.

Poté vyrazili ze Slavkova do kempu Freestarr sídlící ve Strachotíně. Čtvrtý den byla na programu prohlídka slévárny Moravia Tech, firma díky manualní výrobě získává větší přesnost svých odlitků. Poté se zastavili ve firmě Merimex, která se zabývá servisem a dodáváním náhradních dílů pro stroje značky Johndeere. Tento den zakončili návštěvou zámku Lednice. Pátý a také poslední den si před odjezdem udělali poslední zastávku v Umikově, firma která se zabývá výrobou odvozních souprav, sídlící v městě jménem Libáň. Svěží a plní vědomostí se vrátili okolo třetí hodiny.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru