Dne 28. března 2024 se v prostorách budovy Centra odborné přípravy v Horním Starém Městě konalo slavnostní otevření nového moderního výukového střediska budoucích operátorů těžebně dopravních strojů.

Tato událost se konala za účasti významných osobností, jako je hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček, náměstek pro školství Arnošt Štěpánek, starosta Trutnova Michal Rosa, náměstek z Ministerstva zemědělství Radek Lanč a mnoho dalších obchodních partnerů a podporovatelů naší školy.

Ředitel školy Miloš Pochobradský se zhostil slavnostního zahájení a vyjádřil přání úspěchu pro obor Mechanizace a služby, jehož popularita stoupá, jak dokazuje rostoucí zájem uchazečů o studium. Petr Moravec následně představil samotný obor, zdůraznil jeho pozitiva a diskutoval také o výzvách, kterým budeme čelit v budoucnosti. Na akci byly představeny nové simulátory od renomovaných značek, jako je Ponsse, Valmet, John Deere a Rottne. Návštěvníci mohli v areálu Školního polesí sledovat ukázky práce našich studentů a prohlédnout si stroje, kterými škola disponuje.

Následně se účastníci přesunuli do terénu, kde mistři odborného výcviku spolu se studenty demonstrovali práci s harvestorem.

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se zúčastnili slavnostního otevření, a věříme, že tento maturitní obor přiláká mnoho dalších zájemců.

 

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru