Česká lesnická akademie Trutnov uspořádala ve dnech 9. a 10. 6. 2023 v areálu Školního polesí výstavu s názvem ČESKÉ LESNICKÉ DNY, která se zaměřila na lesní techniku, potřeby související s myslivostí a lesnictvím, lesnické oblečení, odborné přednášky a další doprovodné aktivity.

Akce se konala pod záštitou ministra zemědělství, hejtmana Královéhradeckého kraje a starosty Města Trutnov.
Významnými garanty výstavy byly Lesy České republiky, s. p., Královéhradecký kraj, Město Trutnov, Městské lesy Hradec Králové a celá řada dalších i přímých účastníků výstavy.

Součástí výstavy byl v rámci pracovního semináře také blok odborných přednášek zaměřených na široké spektrum aktuálních témat, která se v rámci odvětví lesního hospodářství opakovaně objevují a na něž hledáme společné odpovědi. Významným zpestřením byly také prezentace zkušeností s aktuálním stavem lesního hospodářství i v jiných zemích, např. Mongolsku, Polsku, Gruzii. Jedním ze základních cílů byla v rámci lesní pedagogiky prezentace oboru směrem k žákům základních a mateřských škol. Během obou dnů se této části výstavy účastnilo více než 600 dětí. Celkem se na všech pracovištích seznámilo s jednotlivými aktivitami více než 2 400 účastníků.

Jako důležitý je vnímán i fakt, že se výstavy účastnily obě oborové univerzity a akci navštívili také zástupci a představitelé partnerských středních lesnických škol. Významný podíl prací odvedli všichni zainteresovaní, včetně vlastních zaměstnanců a žáků školy.

Součástí výstavy byl po oba dny doprovodný kulturní program pěti hudebních skupin a vystoupení trubačů ČLA s ukázkami lovecké hudby. Pozitivně byla akce hodnocena významnými hosty výstavy – zástupci MZe ČR, Královéhradeckého kraje, Města Trutnova.

Výstava nabídla celou řadu zkušeností, poznatků a příležitostí k dalším snahám o prezentaci současného lesnického školství tak, aby i střední školy byly schopny poskytovat aplikační sféře plnohodnotné absolventy a univerzitám možnosti využití jejich kapacit. Toto by nebylo možné, pokud by středná školství dále nerozvíjelo úspěšně spolupráci se jmenovanými i dalšími institucemi.

Pořadatelé děkují všem zainteresovaným firmám a institucím za jejich spolupráci a podporu.

České lesnické dny 2023

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru