Městské lesy Český Brod obhospodařují 850 ha lesních pozemků v území mezi Českým Brodem a Kostelcem nad Černými lesy. Kromě klasického hospodaření dle LHP platného pro roky 2021 až 2030 zajišťuje hospodářské středisko výrobu palivového dřeva a od roku 2021 částečně i provoz Ekocentra Vrátkov.

Činnost Městských lesů má na starosti lesní správce, který je zároveň i jediným výkonným technickohospodářským pracovníkem. V roce 2020 byla ukončena smlouva s externí organizací o zajišťování těžebních a pěstebních prací a od té doby jsou tyto práce prováděny ve vlastní režii, převážně na základě objednávek u místních ověřených dodavatelů - „živnostníků“. Vzhledem k nárůstu administrativní náročnosti zajišťování hospodaření hledá Město Český Brod, které je jediným vlastníkem městských lesů, absolventa s minimálně středoškolským odborným lesnickým vzděláním, a to na pozici adjunkt.

U uchazeče o nabízenou pracovní pozici očekáváme:

  • znalosti pěstování lesa,
  • znalosti výkonu práva myslivosti,
  • schopnost přijímat a využívat informace pro svůj profesní a osobnostní růst,
  • zodpovědnost, pečlivost a důslednost při plnění pracovních povinností,
  • samozřejmostí je ovládání PC a SW používaného při lesnických a mysliveckých činnostech.

Dále očekáváme schopnost pracovat v kolektivu, loajalitu vůči zaměstnavateli, časovou flexibilitu. Naprostou nezbytností je řidičský průkaz minimálně skupiny B a T. Nabízíme náročné pracovní podmínky v poměrně svažitých terénech městských lesů, práci v malém kolektivu, vstřícné a komunikativní jednání. Odměňování je dle tarifů pro úředníky samosprávných celků plus odměny dle výkonů. Možnost přivýdělku v pěstební činnosti jako OSVČ.

Bližší informace podá:

  • lesní správce: Ing. Jan Kopáček
  • telefon: +420 605 064 519
  • email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru