Je již tradicí, že se v prostorách naší školy koná soutěž Zlatá srnčí trofej, kterou pořádá OMS Trutnov. V sobotu 21.5. tomu nebylo jinak. Slavnostní zahájení v aule bylo orámováno loveckými skladbami v podání vedoucího trubačského kroužku Jaroslava Rejdáka s jeho žáky.

Následoval test, který prověřil znalosti soutěžících ve všech oblastech myslivosti. Na poznávací stezce, která byla letos zasazena do prostoru školního arboreta, děti určovaly stromy a rostliny, plemena loveckých psů, trofeje, lebky, čelisti a kůže zvěře, myslivecké pomůcky a mnoho dalšího.

Na starém hřišti proběhla pod dozorem Jardy Rejdáka a naší studentky a skvělé střelkyně Martiny Ticháčkové, doprovodná soutěž ve střelbě ze vzduchovky. Příjemné prostředí pro občerstvení poskytl nový altán s ohništěm.

Vítězem se v mladší kategorii stala Anežka Grofová, v té starší Antonín Hylmar. Oba budou reprezentovat náš okres na prázdninovém národním finále v Bílé v Beskydech.

Děkujeme všem zaměstnancům a přátelům školy za pomoc při organizaci a za hladký průběh této krásné soutěže pro mladé myslivce.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru