Oznamujeme všem absolventům, kamarádům a přátelům velmi smutnou zprávu, že nás ve věku 89 let navždy opustil pan Jaroslav Fejkl, který na lesnické škole pracoval 40 let jako vedoucí vychovatel až do důchodového věku, jehož dosáhl v roce 1992.

Jaroslav Fejkl se narodil 3. 4. 1932 v Nové Vsi nad Popelkou, kde prožil dětství. Ve 14 letech odešel do hájemství ve Špindlerově Mlýně a pod vedením hajného se po ročním kurzu vyučil lesníkem. K 1. 9. 1952 nastoupil jako vychovatel Střediska pracujícího dorostu na Krausových boudách ve Špindlerově Mlýně. V roce 1961 se škola přestěhovala do Svobody nad Úpou, kde se opět věnoval jako vedoucí vychovatel 90 ti učňům. Jeho ranní rozcvičky se staly takřka legendárními. Založil fotbalový a hokejový tým, střelecký, hudební a dramatický kroužek. Pod jeho vedením učni svépomocí vybudovali naproti škole lyžařský svah s vlekem a skokanským můstkem a kluziště na hokej. Stal se učitelem tělocviku a veškerý volný čas věnoval sportovní činnosti učňů. Každým rokem organizoval celostátní přebory v lyžování.

Spolu s manželkou vychovali 3 dcery a těšili se z 6 vnoučat a 4 pravnoučat. Po odchodu do důchodu pracoval v Krkonošském národním parku při ochraně mladých lesních porostů. V pozdním věku si pořídil elektro kolo, na kterém objížděl celé okolí. Od mládí miloval les a zvěř a v zimě ji přikrmoval na běžkách až do vysokého stáří. Celý svůj život věnoval Jaroslav Fejkl mládeži, kterou vedl ke sportu a lásce k lesu. Odešel tiše a v klidu, smířen s osudem dne 26. 9. 2021.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru