Lesu zdar!
Rok 2020 byl opravdu jiný a osobně bych si dovolil říci, že „hrozný”. Hrozný, tím říkám nejen z pohledu nakažlivého onemocnění Covid 19, ale z našeho pohledu vzdělávacího.

Myslím, že je to tragédie pro všechny studenty, zejména ty, kteří v tomto školním roce končí. My jako pedagogové jsme jim nemohli kvalitně předat všechny potřebné informace. Obrovský dluh máme zejména v odborných předmětech, které prostě moc dobře nejdou učit distančně. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem aktivním kantorům, kteří se v této výuce na dálku velmi zdokonalili, studentům, ti se naučili používat spoustu jiných nástrojů výuky a rodičům za velkou trpělivost s tímto systémem. Distanční výuku se všichni stále učíme a zdokonalujeme se v ní, ale domnívám se, že již toho bylo dost! Velmi bych si přál, aby se škola opět naplnila našimi skvělými studenty. Musím přiznat, že je bez nich velmi smutná a tichá.

Velká změna nastala v naší kuchyni a doufám, že všichni časem poznáte, že v dobrém. Došlo k výměně vedoucího, propojení obou kuchyní a máme nového šikovného kuchtíka. Propojením nakupujeme laciněji výrobní potraviny, a proto si budeme moci dovolit zajišťovat kvalitnější suroviny a nezdražovat stravu. Dokud tu budu ředitelovat, budeme se všichni snažit nabízet kvalitní služby všem studentům a pedagogům, a to je můj velký cíl.

V roce 2020 jsme uskutečnili některé investice, jako jsou rekonstrukce pokojů na DM, obnovu techniky na ŠP, rekonstrukci učebny, obnovu střelnice ve Svobodě a na Babí, zahájili jsme rekonstrukci Vobešlovky, pořídili jsme spoustu nových učebních pomůcek a zahájili jsme projekční práce na rekonstrukci domovů mládeže v Trutnově. Výrazně jsme zlepšili marketing školy, za což velmi děkuji slečně Veronice Chrobákové a náborovému týmu. Pracují totiž na propagaci srdcem a je to hodně vidět.

V roce 2021 bychom rádi pokračovali v rekonstrukcích našich škol i DM. Budeme opět pořizovat velmi důležité a pokrokové učební pomůcky. Chtěli bychom zahájit práce na nových sportovištích v Trutnově i ve Svobodě. Jistě jsem na něco zapomněl, ale nejdůležitější bude, kdy se nám opět studenti vrátí do školy a bude tu zase veselo! Jinak by totiž vše to výše uvedené nemělo žádný smysl!

Děkuji a Lesu zdar!
Ing. Miloš Pochobradský

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru