Po roční pauze, kdy konání této tradiční soutěže narušila počínající celosvětová pandemie onemocnění covid 19, se mohli zájemci v letošním roce opět pokusit otestovat své matematické, logické i taktické schopnosti na souboru úloh v soutěži Matematický klokan.

Přestože se jedná již o poměrně tradiční soutěž mezinárodního charakteru, v letošním ročníku účastníci z České republiky (a patrně nejen zde) zažili novinku. Přetrvávající období distanční výuky si vynutilo rovněž distanční formu konání soutěže.

I tentokrát si řešitelé namáhali mozkové závity se zajímavými a často netradičně zadanými úlohami, na jejichž řešení měli k dispozici celkem 75 minut. Vybírat přitom mohli z otázek ve třech různých obtížnostech. Podotkněme, že zaškrtnutí určitého řešení znamená v této soutěži nejen možný bodový zisk, ale také riziko ztráty bodů v případě volby chybné varianty.

Letos se s úlohami v kategorii Junior nejlépe vypořádala Eliška Stříbrná z 1.B, které se podařilo nasbírat krásných 84 bodů z celkem 120 možných. Druhé místo obsadila Nela Pražáková z 1.O se ziskem 68 bodů a třetí v pořadí byl Vojtěch Kutlvašr z 2.B, který získal 62 bodů. V kategorii Junior soutěžilo celkem 19 studentů z 1. a 2. ročníků ČLA. V kategorii Senior, která je určená pro studenty 3. a 4. ročníků, se účastníkům tolik bodově nedařilo. Nejlepším v této kategorii byl Martin Machyán z 3. C.

Všem účastníkům děkujeme za ochotu a vynaložené úsilí. Doufejme, že i pro ně byla soutěž v určité míře obohacením (alespoň intelektuálním). S pozdravem hop HOP HOP.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru