Ani o prázdninách děvčata ve střelbě nezahálela. 15. 7. se na střelnici pod Zebínem konal Celorepublikový přebor ČMMJ mládeže ve střelbě z malorážky K4M. Na bronzové příčce se umístila již bývalá studentka, která naši školu ale nadále reprezentuje, Martina Ticháčková.

Hned za ní skončila Anežka Chaloupková následovaná Karolínou Valskou. Po loňsku se již stává tradicí, že ke konci prázdnin připravujeme střelecké soustředění. Ubytování na chatě Vobešlovce v těsné blízkosti střelnice je velkou devízou. Není to ale jen o střelbě. Hned první den se střelci vydali pěkně po svých ze Sklenářovic na Rýchorskou boudu a odtud přes Stachelberg a rozhlednu Elišku zpět na chatu. Těch 15 km nezanechalo žádné následky a odpoledne mohl proběhnou trénink na kulové střelnici. Potravou nám byla zvěřina ze Školního polesí, ať už v podobě guláše, nebo večer upravená na grilu. Po pátečním ranním tréninku a odpolední procházce kolem Větrného vrchu za účelem sběru hub na večerní smaženici, si děvčata ošetřila a sbalila zbraně, protože ráno v půl páté vyrážela do Kroměříže na závěrečné kolo Fomeicupu.

Kroměříž nás přivítala větrem, bouřkou s kroupami, aby nás pak osušila tropickým teplem. V posledním kole mohla naše Anežka Chaloupková z průběžného třetího místa zaútočit na vyšší příčku, a to se jí nakonec povedlo. Se skvělým nástřelem 385 bodů skončila v závodě na 2. místě a poskočila na druhé místo celkově. Martina Ticháčková brala po napínavém rozstřelu nepopulární bramborovou medaili. Za ní se umístila Karolína Valská, sedmá byla Lucie Konečná následovaná Rozálií Zálabskou.

Všem děvčatům chci poděkovat za čas, který dávají do přípravy a reprezentace naší školy, a popřát jim spoustu chuti a elánu do dalších závodů.

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru