Krásný předvánoční čas si třídy 3. O, 3. A a 3. B zpříjemnily návštěvou naší stověžaté matičky Prahy ve středu 7. prosince 2022. Studenti nejprve zavítali do Národního muzea, do jedné z nejvýznamnějších pražských budov, která byla prohlášená už v roce 1962 za národní kulturní památku.

Národní muzeum je největším muzeem České republiky s funkcí sbírkotvornou, vědeckou, osvětovou a metodickou se stálými expozicemi Zázraky evoluce, Okna do pravěku nebo Sál minerálů a dalšími. Rovněž zde byla možnost navštívit nově zpřístupněnou kopuli, která skýtala jedinečný pohled nejen na Václavské náměstí, ale na celé panorama Prahy.

Krásy našeho hlavního města nebo třeba vánoční stromeček na Staroměstském náměstí mohli studenti obdivovat do sytosti každý po svém. V podvečer jsme se opět všichni sešli před divadlem V Dlouhé, kde jsme zhlédli divadelní představení Romeo, Julie a tma - tragický příběh lásky studenta a židovské dívky v temné atmosféře Prahy za heydrichiády. Marie Poulová za postavu Ester získala širší nominaci na Cenu Thálie.

Mgr. Lenka Paťavová, Ing. Aleš Škoda, Ing. Jan Téra

Kontakty

Telefon: +420 499 811 413
Mobil: +420 774 640 407
Email: cla@clatrutnov.cz

Adresa

Česká lesnická akademie Trutnov
střední škola a vyšší odborná škola
Lesnická 9, 541 01 Trutnov

Přihlásit se k odběru Newsletteru